Inspiratie Presentatie Tools

Professioneel podcasts presenteren met Headliner

Een van de mooie dingen van een podcast is het feit dat je de diepte in kan gaan. Maar hoe presenteer je dit nu op sociale media, waar het draait om snelheid? Voor dit probleem biedt het Amerikaanse techbedrijf Sparemin een oplossing met de tool Headliner. 

Headliner is een browser-based tool die het mogelijk maakt om audio te transformeren tot video. Binnen een paar seconden maak je van een impressie of een nieuwswaardig onderdeel van je podcast of interviewband een promotievideo die online deelbaar is. De gemaakte video’s zijn te downloaden als MP4-bestanden, maar Headliner biedt ook deelbare hyperlinks aan. De tool is makkelijk te gebruiken. Je moet enkel het audiofragment (maximaal tien minuten) uploaden en een achtergrondafbeelding toevoegen of opzoeken in de database van Headliner. De waveform wordt daarna automatisch gegenereerd. Alles is in een simpele editor te bewerken. Binnen een paar minuten heb je deelbare content ter promotie van je podcast.

Daarnaast is het sinds kort is het ook mogelijk om via Headliner zelf korte video’s te maken om zo je artikel net dat beetje extra te geven. Via de ‘Article to Video’-modus is het mogelijk om de tekst uit je verhaal in videovorm te presenteren en via ‘Video Transcript’ heb je binnen een handomdraai ondertiteling of een transcriptie van je video.

Headliner biedt een gratis abonnement aan waarin je tien producties per maand mag maken en uploaden. Alle mogelijkheden zijn te vinden op hun website.

Translate »