Data ordenen/converteren Tools

Nieuw van Knightlab: Storyline JS

Knightlab zit niet stil. We maken al een tijdje gebruik van de tools Storymap en Timeline, maar nu kunnen we ook aan de slag met Storyline JS. Met Storyline JS kun je gemakkelijk het verhaal achter de cijfers in beeld brengen. De tool is een combinatie van een tijdlijn met een grafiek. 

Net als bij Timeline JS van Knightlab is ook voor Storyline JS een Google Sheet de basis van je productie. Via de website van de tool kun je een template openen. In dat template kun je de data zetten die je wil visualiseren. Op de afbeelding hierboven zie je een voorbeeld van het resultaat. 

Ook de tekst voor de verhaaltjes die bij de data horen kun je hierin kwijt. Als je alle data en tekst hebt ingevuld, kun je je Google spreadsheet publiceren. De openbare link vul je vervolgens weer in op de website van Storyline JS waarna je een link krijgt naar de Storyline. 

Het resultaat kun je embedden op een website of delen via een link. Storyline JS mag je gratis gebruiken. De versie die nu online staat is nog een beta versie. Op dit moment kan er bijvoorbeeld nog maar één lijn gevisualiseerd worden. Twee datalijnen door elkaar laten lopen is dus nog niet mogelijk. 

Translate »